بررسی موارد مربوط به تجهیزات مورد نیاز جهت راه اندازی رستوران

اصول طراحی آشپزخانه های صنعتی
                                     فر صنعتی

تجهیزات مورد نیاز جهت راه اندازی رستوران های بزرگ یا کوچک بسیار متنوع می باشند. رستوران های بزرگ برای اینکه هر چه سریع تر رشد کنند به تجهیزات پیشرفته و جدید نیازمند هستند. به همین دلیل مدیران رستوران های بزرگ همواره بخش بزرگی از سرمایه خود را صرف خریدن تجهیزات پیشرفته می کنند. زیرا این مدیران می دانند که اگر از این تجهیزات بهره ببرند در آینده رستورانشان سود دهی بیشتری خواهد داشت. در نتیجه این سود دهی موجب می شود که هزینه ی صرف شده برای خرید تجهیزات به حساب رستوران باز گردد. هنگامی که از تجهیزات مورد نیاز جهت راه اندازی رستوران صحبت می کنیم باید بدانیم که دو فاکتور در خرید این تجهیزات بسیار مهم می باشند. این دو فاکتور به ترتیب اهمیتی که دارند عبارت اند از کارایی و ظاهر تجهیزات رستوران. ظاهر تجهیزات اهمیت خاص خودش را دارد اما آن چیزی که مهم تر است کارایی است چون در صورتی که این فاکتور خوب باشد حاصل کار نیز خوب میشود.

فراهم کردن تجهیزات مورد نیاز جهت راه اندازی رستوران از موارد بسیار ضروری است که باید به آن اهمیت داده شود. در ابتدا لیستی از لوازمی که آشپزخانه شما به آن نیازمند است، تهیه کنید. در ادامه نیز مطابق با نیاز رستوران و کیفیت تجهیزات مد نظر خود،  شروع به انتخاب کنید. اشتباه بزرگی که افراد در این مرحله مرتکب آن میشوند خرید تجهیزات گران قیمت و نامناسب است. در واقع گران بودن تجهیزات دلیل خوبی نیست که بتواند نیاز رستوران شما را برطرف کند. در واقع شما باید متناسب با آن چیزی که می خواهید تجهیزات خود را انتخاب کنید. به فرض مثال یک رستورانی که غذا های گیاهی سرو می کند دیگر نیازی به یخچال های بزرگ برای نگهداری گوشت منجمد ندارد. در واقع چنین هزینه هایی باید در هنگام نوشتن فهرست تجهیزات مشخص گردیده و خط خورده شوند. می توانید در رستوران خود از تجهیزات مکانیزه مانند کباب زن اتوماتیک استفاده کنید زیرا این تجهیزات در وقت و هزینه شما صرفه جویی می کنند.

مهم ترین وسیله موجود در رستوران ها

                                                          آشپزخانه رستوران

ضروری ترین گزینه ای که در فهرست تجهیزات مورد نیاز جهت راه اندازی رستوران وجود دارد، یخچال می باشد. یخچال ها در صنعت غذایی به خصوص در رستوران ها بسیار حائز اهمیت می باشند. ماندگاری مواد غذایی در صنعت غذایی بسیار پر اهمیت است. این نیاز به ماندگاری را یخچال های صنعتی برای رستوران ها برطرف کرده است. اگر یخچال در یک رستوران وجود نداشته باشد، بسیاری از مواد اولیه فاسد شدنی مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی و لبنیات و سایر موارد این چنینی خراب می شوند. همچنین سعی کنید یخچال های باکیفیتی تهیه کنید تا دیرتر خراب شوند و در دراز مدت خیلی کم به شما ضرر مالی برسانند. همانطور که قبلا نیز به آن اشاره کردیم لوازم مکانیزه در هزینه ها صرفه جویی می کنند. در اینجا باید ذکر کرد که این تجهیزات موجب می شوند که شما به کارکنان کمتری نیازمند باشید و این نیز موجب کاهش هزینه ها میشود.

فهرست بندی تجهیزات مورد نیاز جهت راه اندازی رستوران

                                                          اجاق گاز رومیزی

تجهیزات مورد نیاز جهت راه اندازی رستوران ها را می توان به پنج دسته اساسی و پرکاربرد تقسیم بندی کرد. گروه اول مربوط به قسمت آماده سازی مواد اولیه می باشد، مانند چرخ گوشت یا میکسر های بزرگ. گروه دوم آن دسته از تجهیزاتی هستند که به پخت و پز مربوط می شوند. این گروه حجم زیادی از تجهیزات آشپزخانه را به خود اختصاص می دهد مانند فر یا گاز. گروه سوم شامل تجهیزاتی است که در نگهداری غذا کاربرد دارند. مهم ترین عضو این گروه همانطور که در بالا اشاره کردیم یخچال است. گروه چهارم نیز به تجهیزاتی اختصاص می یابد که در شستشو مورد استفاده قرار می گیرند. این تجهیزات شامل سینک های شستشوی ظروف، قفسه های بشقاب ها که برای آبگیری استفاده می شوند و ماشین ظرف شویی و موارد این چنینی هستند. گروه آخر مربوط به تجهیزات است که در سرو غذا به کار می روند. این گروه تجهیزات موجود در سالن غذاخوری را مثل میز و صندلی شامل میشود.

تجهیزات ضروری و مشترک در اکثر رستوران ها

برخی تجهیزات مورد نیاز جهت راه اندازی رستوران های مختلف معمولا مشابه همدیگرند که در ادامه به این موارد می پردازیم. اجاق گاز نمونه ای از این موارد است. اجاق گاز های رومیزی مخصوص، بهترین گزینه برای رستوران ها می باشند. این اجاق گاز ها برخلاف اجاق گاز های معمولی گاز کمتری مصرف کرده و حرارت کمتری نیز هدر می دهد . همچنین موجب می گردند که غذا ها در کمترین زمان ممکن با بهترین کیفیت پخته شوند. دومین مورد فر های صنعتی هستند که در رستوران های بزرگ قرار گرفته اند. از این فر ها برای پختن غذاهای خاصی مانند پیتزا استفاده می شود. همچنین در رستوران هایی که غذاهای گیاهی سرو میکنند از فر های صنعتی برای بخار پز کردن نیز بهره می برند. سومین مورد سرخ کن نام دارد. این سرخ کن با مدلی که در منازل استفاده می شود بسیار متفاوت تر و بزرگتر است. از سرخ کن بیشتر در رستوران هایی که غذای سوخاری می پزند استفاده می شود.

این سرخ کن ها در مقایسه با سرخ کن های معمولی حجم بیشتری از غذا را سرخ می کنند. همچنین متناسب با این حجم زیاد، زمان کمتری صرف پخت پز با سرخ کن می شود. چهارمین مورد به هواکش های مخصوص رستوران ها اختصاص می یابد. در محیط رستوران به خاطر دمای بالا و بوی غذا های مختلفی که در فضا وجود دارد از هوا کش استفاده می شود. در واقع این هواکش ها علاوه بر متعادل کردن دمای محیط، بو های موجود را تا حد ممکن کاهش می دهند. همچنین اخیرا به علت شیوع ویروس کرونا برای جلوگیری از انتقال این ویروس و رعایت کامل پروتکل های بهداشتی از هواکش ها استفاده می شود. آبگرمکن آخرین مورد است. در رستوران ها در تمام فصول به خصوص در زمستان برای شستشوی چربی موجود در روی ظرف ها یا حتی پخت و پز از آب گرم یا جوش استفاده می شود. آبگرمکن موجب می شود این نیاز مشترک در بین رستوران ها برطرف شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *